Nieuws |

 

3-11-2019  

Volop actie bij Budo Ryu Kenshin

Vorig weekend deden al twee judoka´s mee aan een judotoernooi in Zwolle. Jonas en Kay mochten daar laten zien wat ze kunnen. Kay had 4 partijen lekker gejudood, maar wist helaas geen partij te winnen. Jonas was ´s middag aan de beurt en zat in een poule van 6. Door hard te vechten wist hij 4 partijen te winnen. De 5e partij kreeg Jonas een straf voor verkeerd vastpakken. Dit zorgde er aan het eind van de partij ervoor dat de winst naar de tegenstander ging. Maar omdat Jonas net zoveel gewonnen partijen had als zijn tegenstander, maar meer punten had, behaalde Jonas toch een 1e plaats.

Dit weekend was er op zaterdag een toernooi in Borger. Julian en Kay deden hier mee aan het normale toernooi. Voor Julian was het alweer een tijdje geleden dat hij aan een dergelijk toernooi had meegedaan. Beide judoka´s miste wat ervaring en/of kracht en weten weer waar ze aan moeten werken tijdens hun trainingen. Heath en Peter deden mee aan het ne-waza toernooi, ook in Borger. Bij ne-waza is er uitsluitend een grondgevecht. Heath zat in de gewichtsklasse +80 kg en was zeker 30 kg lichter dan zijn andere 2 tegenstanders. Nadat alle deelnemers in deze klasse 2 keer tegen elkaar hadden gejudood, stonden alle deelnemers gelijk met 2 winstpartijen en 20 wedstrijdpunten. Er moest dus opnieuw gestreden worden om de winst. 1 Deelnemer haakte af, waardoor Heath en een andere tegenstander de finale mochten uitvechten. Ondanks dat Heath het eigenlijk niet meer zag zitten, wist hij zijn tegenstander op een gegeven moment toch in de houdgreep te pakken en daarmee de 1e plaats te behalen. Peter wist al zijn partijen te winnen in de klasse -80 kg en werd eveneens 1e.

Zondag was de tweede ronde van de JBN Randori Competitie Budo Ryu Kenshin had dit keer de organisatie op zich genomen. In de gymzaal De Noordhoren mochten judoka´s van BAS Budo Biddinghuizen, Shoganai Dronten, JVIJ Lelystad en natuurlijk Budo Ryu Kenshin Swifterbant tegen elkaar judoën.
Bij Randori judo je 2 minuten tegen elkaar, waarna je samen met je tegenstander beslist wie er gewonnen heeft. Er staat wel een begeleider op de mat, maar laat de judoka´s zoveel mogelijk zelf hun gang gaan. Na een korte gezamenlijke warming up werden de 48 deelnemer verdeeld over 7 kleine matten. Ruim een uur later hadden alle judoka´s 4 of 5 partijen gejudood en werd er nog een groepsfoto gemaakt. De volgende ronde van de JBN Randori Competitie wordt georganiseerd door Shoganai in Dronten op vrijdag 20 december.

De eerstvolgende activiteit wordt wederom door Budo Ryu Kenshin georganiseerd en wel op zaterdag 23 november. Er word dan een ABK- en ne-waza toernooi georganiseerd. Het ABK-toernooi is bedoeld voor judoka´s van -15 jaar en jonger met maximaal een blauwe band. Voor alle andere judoka´s is er een ne-waza toernooi.

24-9-2019


17-1-2016  

In Memoriam Jan Lodewijks!
 

Heden, maandag 18 januari 2016, kreeg ik het droevige bericht dat Jan Lodewijks, afgelopen zondag 17 januari 2016, op 81 jarige leeftijd is overleden.

 

Jan Lodewijks was één van de oprichters, samen met Jan Rusman en Carel Zappey, van Aikido in Nederland. Jan begon ooit een Dojo voor Aikido in Sporthal ‘De Pijp” te Amsterdam. Hij gaf Aikido naast zijn dagelijkse werkzaamheden als eigenaar van een fietsenzaak aldaar. Nadat Jan Amsterdam verruilde voor Swifterbant nam Wilco Vriesman zijn Dojo over. In Swifterbant had Jan zijn zaak "Ronin” en daarnaast begon hij Aikido trainingen te geven, eerst onder de noemer Swift en daarna Budo Ryu Kenshin. Dit deed hij met veel plezier en overgave tot op hoge leeftijd. Door zijn afnemende gezondheid moest Jan, helaas met zijn geliefde sport Aikido stoppen. Dit viel hem zwaar, maar hij wilde ook genieten van het leven met zijn vrouw Joke nu dat nog kon.

In de zaak Ronin was het altijd hard werken, maar Jan was altijd in voor een praatje en gezelligheid stond bij hem ook voorop. Wanneer je ook kwam en hoe druk hij het ook had je was altijd welkom. Voor alles had Jan een oplossing. Toen er in een bestuursvergadering werd geopperd om de "ouderen” uit Swifterbant en omgeving te leren valbreken, was Jan degene die riep dat hij dat wel wilde doen. Nadat bleek dat er geen plek was in de Dojo op de tijdstippen dat het beste uit kwam, riep Jan dat het wel kon bij hem in de zaak. En dat gebeurde, Jan gaf een training valbreken in zijn zaak Ronin voor ouderen en met succes. Jan genoot hier zichtbaar van. Voor de vereniging, eerst Swift en later Budo Ryu Kenshin, stond Jan altijd klaar, ook na het stoppen met Aikido.

Vele judoka’s en Aikidoka’s uit Swifterbant hebben "zijn” Ronin pakken gedragen. Nu is Jan er niet meer. Een man met het hart op een goede plaats, Aikido man in hart en nieren, Jan, Aikido kanjer, vaarwel, we zullen je humor, raad en optimisme missen, maar vergeten zullen we jou zeker niet!

De crematie plechtigheid zal a.s. vrijdag 22 januari 2016 zijn. Afscheid nemen van Jan zal a.s. donderdag 21 januari 2016 zijn. Precieze tijden en locatie zullen nader bekend worden gemaakt.

Het bestuur, trainers en leden van Budo Ryu Kenshin leven mee met Jan zijn geliefde vrouw Joke, kinderen, kleinkinderen, familie en allen die verdrietig zijn om het overlijden van Jan.

Heel veel sterkte toegewenst!

KvK  39096188 Lelystad

NL77 RABO 0122614720

    

83125 bezoekers (129978 hits) sinds 19-9-2012